Testautomatisering met Visual Studio

Workshop testautomatisering met Microsoft Visual Studio

Bij testautomatisering denken veel softwaretesters gelijk aan tools als jMeter, Selenium, SoapUI en LoadUI. Verder komen UFT (voorheen QTP), Testcomplete en andere commerciële tools snel aan bod. Vaak zijn dit prima middelen. Echter… waarom zou je als tester in een andere tooling je testen ontwikkelen dan de developers in het team om je heen?

Ons advies is: kijk eens naar de mogelijkheden van Microsoft Visual Studio voor je testautomatisering!

In deze workshop zal onze Visual Studio testspecialist zal dan bij u op locatie of via een ‘remote screen sharing’ sessie u in één dag tijd als workshop laten zien hoe geautomatiseerde regressie testscripts kunnen worden opgezet met behulp van Visual Studio. Tevens zal kort worden behandeld hoe exploratory testen met de browser en Microsoft Visual Studio het slimste kan worden uitgevoerd.

Planning

Voorlopig staan deze data nog open:

  • woe. 8 maart 2017

Andere data zijn in overleg in te plannen.

Kosten

U betaald niet per deelnemer maar per workshop, voor maximaal 6 personen.
Deze workshop kost € 899,- voor één dag excl. BTW en incl. reiskosten naar elke locatie in de Randstad. (Overige locaties en data kunnen in overleg worden bepaald).

Neemt u s.v.p. contact op met ons voor een reservering. Onze contactgegevens staan links onderin op deze site

Over softwaretesten met Microsoft Visual Studio

Microsoft Azure load testing

Microsoft Azure load testing

De ontwikkelaars op je afdeling maken immers al hun unit tests in Visual Studio. Waarom maak jij als tester dan niet je regressietestsen en je performance tests in Visual Studio?

Dit biedt een aantal voordelen:

  • al je testen met bijbehorende code worden ingecheckt in dezelfde code library als waar het team project is opgeslagen
  • als je als tester hulp nodig hebt bij het maken van een aantal uitzonderingen op je testscript, zitten er allemaal experts om je heen: de Microsoft developers!
  • open source tooling kent soms een korte ‘span of life’. Je mag er van uit gaan dat Microsoft de komende jaren alleen maar grotere ondersteuning gaat bieden op haar test tooling

Bovendien richt Microsoft zicht met haar Azure platform (en Visual Studio Online) niet alleen op online hosting en development maar ook op het cloud based tesing.